Cashmere er verdens varmeste og mykeste ull

Cashmere regnes som verdens varmeste og mykeste fiber. Du vil føle hvor behagelig dette fiberet er med en gang du kommer i kontakt med det. Ren nytelse rett og slett!

Samspill med naturen

Cashmere er det ypperste bevis for at et barskt og utfordrende klima kan få naturens krefter til å skape noe unikt. Cashmere består av enestående fibre som isolerer om vinteren, men som kjøler om sommeren. Dette er naturens måte å beskytte geiten på, slik at den kan overleve i et ekstremt klima. I løpet av et døgn kan cashmere-geiten oppleve en temperaturforskjell på opp til 50 grader; stekende varmt om dagen og hard frost om natten. Så når man bruker cashmere, holder man seg varm i samspill med naturen.

En gang i året (på våren) hentes cashmere-geitene ned fra fjellet for å bli kammet. Geitene er da i en naturlig røyteprosess slik at det er mulig å gre ut det innerste pels-laget. Hver geit produserer ca 100 gram cashmere per sesong.

Kvalitet og pris

Cashmere er en eksklusiv råvare som omsettes i gram. Det vil altså si at jo høyere prosentandel cashmere, jo mer kostbart er det å fremstille produktene. Størrelsen på plaggene har også innvirkning på produktenes utsalgspris.

Mennesker over hele verden har gjennom flere hundre år verdsatt cashmerens kvaliteter.