Cashmere er verdens varmeste og mykeste ull

Cashmere regnes som verdens varmeste og mykeste fiber. Du vil føle hvor behagelig dette fiberet er med en gang du kommer i kontakt med det. Ren nytelse rett og slett!

Samspill med naturen

Cashmere er det ypperste bevis for at et barskt og utfordrende klima kan få naturens krefter til å skape noe unikt. Cashmere består av enestående fibre som isolerer om vinteren, men som kjøler om sommeren. Dette er naturens måte å beskytte geiten på, slik at den kan overleve i et ekstremt klima.

I løpet av et døgn kan cashmere-geiten oppleve en temperaturforskjell på opp til 50 grader; stekende varmt om dagen og hard frost om natten. Så når man bruker cashmere, holder man seg varm i samspill med naturen.

En gang i året (på våren) hentes cashmere-geitene ned fra fjellet for å bli kammet. Geitene er da i en naturlig røyteprosess slik at det er mulig å gre ut det innerste pels-laget. Hver geit produserer ca 100 gram cashmere per sesong.

Kvalitet og pris

Cashmere er en eksklusiv råvare som omsettes i gram. Det vil altså si at jo høyere prosentandel cashmere, jo mer kostbart er det å fremstille produktene. Størrelsen på plaggene har også innvirkning på produktenes utsalgspris.

Mennesker over hele verden har gjennom flere hundre år verdsatt cashmerens kvaliteter.

Topp kvalitet fra geit til plagg

Hos Cashmira finner du produkter fremstilt av den fineste og mest lukseriøse cashmere fra Indre Mongolia. Alle våre produkter er produsert i 100% cashmere og er ikke iblandet kunstfiber eller ull av lavere kvalitet.

Fabrikken vi samarbeider med er rangert som en av de beste i regionen. Den er en såkalt vertikalt integrert produksjonsenhet, det vil si at den kontrollerer hele produksjonsprosessen fra ”geit til plagg”.

Dette sikrer topp kvalitet, en skånsom produksjonsprosess og dyktige fagfolk som evner å se helheten.

Godt stell gir langvarig glede!

I løpet av den første tiden kan du oppleve at cashmere-plagget nupper litt. Dette indikerer ikke dårlig kvalitet, det er tvert imot en helt naturlig prosess. Det som skjer er at cashmeren kvitter seg med overflødige fiber. Disse fiberne samler seg i nupper som enkelt kan fjernes ved hjelp av en cashmere-kam.

  • Lufting
    Cashmere er et ømfintlig materiale og bør ikke vaskes for ofte. Som ull er også cashmere naturlig selvrensende. Derfor holder det ofte å lufte plagget godt etter bruk.
  • Vasking
    Plaggene kan skylles opp for hånd eller vaskes på ullprogram i vaskemaskinen (maks 30 grader). Husk bare å bruke vaskemiddel beregnet for ull. Vanlig vaskemiddel inneholder nemlig enzymer og blekemiddel som kan ødelegge fibrene.
  • Tørking
    Rull plagget inn i et håndkle og klem vannet ut. Plagget strekkes forsiktig inn i fasong og tørkes liggende.
  •  

 

”Life is too short not to wear cashmere.”

Coco Chanel